De Quiz met de Magnusmannen

Grote Cultuurquiz van Schagen bij ?40 jaar Scagon?

Grote Cultuurquiz van Schagen bij 40 jaar Scagon

SCHAGEN – De Magnusmannen houden op zaterdag 5 oktober een Grote Cultuurquiz in het Scagon aan de Markt. Dit ter ere van het 40-jarig jubileum van het Schager theater. Deelname staat open voor iedere cultuurliefhebber, van jong tot oud. De meerkeuzevragen hebben een sterk regionaal karakter en beslaan het brede terrein van de cultuur. Van film en theater tot muziek en literatuur. Ofwel cultuur met een grote en kleine C.

Het vragenarsenaal bestaat uit tien uiteenlopende rubrieken die steeds een link met cultuur én met Schagen hebben. Vragen over het verleden van de marktstad als het gaat om theater, film en muziek, met onder meer een hoofdrol voor Theater Royal, het Tuschinski van het Noorden. Daarnaast vragen over de acteurs, cabaretiers en gezelschappen die de Magnusveste aandeden. Jan Wolkers, Paul de Leeuw, Martine Bijl, Bram Vermeulen en Ischa Meijer komen aan de orde. En vanzelfsprekend Schager producten als Saskia & Serge, Gerard Joling, Bianca Krijgsman en Karin Bloemen.

Andere onderdelen van de Grote Cultuurquiz zijn de bouwstijlen van bijzondere Schager panden, de schrijvers uit de regio en de bekendere cultfilms, het terrein van filmhuis De Luxe, een van de vaste bewoners van het Scagon. Ook het popjaar 1979, het oprichtingsjaar van het Scagon, komt in beeldfragmenten aan bod.

Inschrijving is mogelijk per drietal (namen opgeven) en gaat via info@magnusmannen.nl. Deelname is gratis en gelimiteerd tot maximaal 33 teams. De quiz wordt gepresenteerd door Ton Smakman, Roland Dwarswaard en Wilbert Korevaar en wordt digitaal (via de wifi van het Scagontheater) afgenomen, ondersteund met beeld en geluid. Eén van de drie teamspelers dient een smartphone, tablet of laptop mee te nemen, zodat de meerkeuzevragen kunnen worden beantwoord. Er zijn enkele aardige prijzen te winnen.

De Grote Cultuurquiz van Schagen wordt gehouden op zaterdag 5 oktober van 18:00 tot 20:00 uur, een centraal moment in de Scagon-marathon (40 uur cultuur en vermaak) in het jubileumweekend. De prijsuitreiking van de quiz en napraat vindt aansluitend plaats in café Het Oude Slot aan de Markt, waar muziek uit het Scagon-oprichtingsjaar 1979 wordt gedraaid. Iedereen is welkom om even of langer het Oude Slot aan te doen, ook niet-quizdeelnemers. Meer informatie of inschrijven? Mail naar info@magnusmannen.nl en kom erachter hoeveel je van Schagen en zijn culturele beschaving weet.

MAGNUSMANNEN 00 MAGNUSMANNEN 00