Henk Bakker presenteert: Thijs Boontjes én de Accordeon Ladies !

THIJS WEER IN SCHAGEN

Blijmoedig en vol overtuiging bewandelde hij via King Jack, Anouk en Douwe Bob zijn muzikale pad naar zijn eigen Thijs Boontjes Show- en Dansorkest.

Thijs is zondag (13.00 uur) solo muzikaal voor even terug op zijn geboortegrond. En dat vindt hij vooral erg leuk: “Ik ben nog vaak in Schagen, maar dan vooral bij mijn ouders om in alle rust mijn eigen nummers te schrijven. Dat levert in mijn woonplaats Amsterdam al gauw wat geluidsoverlast op.” Wat komt er zoal uit de pen van de muzikant, die we zo kort geleden nog in DWDD zagen? “Vooral Nederlandstalige muziek. Waarbij ik mijn eigen genre opbouw in mijn eigen klankkleur.” Of ik de eerste ben die een nummer over de stad Schagen zal schrijven? “Voorlopig niet. Ik denk dat je daarvoor een bepaalde leeftijd moet hebben. Ik ben nu 31. Zoiets doe je na je vijftigste.”

Boontjes wil zijn publiek in het Scagon vooral verrassen met melodieën uit eigen keuken. Hij kan putten uit een bont palet,

LET WEL OP: ER IS IN ONS SCAGON MAAR RUIMTE VOOR MAXIMAAL 120 PERSONEN. U LOOPT DUS KANS ER NIET BIJ TE KUNNEN ZIJN.

 

VIER MET THE ACCORDEON LADIES

Voor de een zijn hun melodieën het muzikale neusje van de zalm, voor de ander vormen ze een quilty pleasure. Hoe dan ook, de Accordeon Ladies brengen gezellige muziek, meezingers dat vooral. Vergeet echter  niet dat de vier dames muzikaal ook van wanten weten. Luister maar hun vertolkiong van La Mer, ooit door Charles Trenet gezongen.  Dat is weer een heel andere tak van sport dan ‘Rot sind die Rosen’ om de veelkleurige toonladder van de vrouwen te schilderen.

Het  verbindingsteken tussen Thijs Boontjes, die de dames op het podium vooraf gaat, en het door Henk Bakker gecoachte kwartet, heet muziek uit de Jordaan. Boontjes is liefhebber en bewonderaar van heel wat liedjes uit de Amsterdamse volksbuurt, de vrouwen zetten de nummers graag op hun repertoire. The Accordeon Ladies, leuke muziek om serieus te nemen.

Thijs_Boontjes Thijs_Boontjes
Accoreon ladies Accoreon ladies